25 Şubat 2011 Cuma

Arsızlık Olimpiyatları

Karışık bir matematik hesabıyla bir devlet dairesinde, üzerinde bostan korkuluğu dahi otursa müdür koltuğunun neden boş kalmaması gerektiğini anlatmaya çalışacağım. Pazartesi gününden bu yana bir seminer için yurtdışında bulunan müdür sayesinde görmediğim akrobasi, görmediğim sirk maymunluğu kalmadı.
Arsızlık olimpiyatları, müdürün pazartesi sabah bavulu ile ofise gelmesi ve beş gün için gidiyor olduğunu haber vermesiyle başladı. Bu haberi duyan ofisin 4x4 aracı, marş dinamosu arızası çıkartarak olimpiyat meşalesini yaktı. Bu sayede yurtdışından parça beklenildiğini söyleyen araç şoförü de beş günlük bir tatile çıkacaktı. Oyunların ilk gününde öğleden sonra saat 3'te kaybolan Kıvırcık, diğer günlerin habercisi gibiydi ve salı günü mesaisine de saat 10'da başlayarak kendi rekorunu kırıyordu. Başarılı performansını çarşamba ve perşembe öğleden sonra hanımının diş randevusu olduğunu söyleyerek ofisten ayrılmasıyla sürdürdü ve oyunları 3 gümüş ile kapattı. Mütemadiyen saat 9'da işbaşı yapan genç topoğraf ise, kendisine sunulan bu fırsatı kaçırmadı ve salı'dan itibaren derecesini 1 saat daha geliştirerek mesaisini 10-17 saatleri arası olarak düzenledi. Perşembe akşamından uçağa binerek İstanbul'a gitmesi de topoğrafya kategorisinde olimpiyat rekoru oldu. Aksak yazıcı, ilk sahnesini çarşamba günü aldı ve o günden bu yana henüz kendisinden haber alınamadı, muhtemelen olimpiyat ve dünya rekoru sahibi olarak pazartesi dönüş yapacaktır.
Daha önceki oyunlardan farklı olarak bu seferki oyun seyirci açısından pek bereketli geçmedi. Olan biteni izleyen, sadece cam göbeği renkli kazağıyla orta yaşlı bir mimardı.

Hiç yorum yok: