13 Aralık 2010 Pazartesi

Hüseyin Abi

Her ofisin bir Hüseyin Abi'si vardır. Ben bizimkini yazacam, gelinim sen anla. Bugüne kadar 8 farklı işyerinde çalıştım, 3 aşağı 5 yukarı donanımla mutlaka bir Hüseyin Abi tanıdım. Dinle bakalım sana da tanıdık gelecek mi.
Hüseyin Abi inşaat mühendisidir. Mutlak suretle iyi bir okuldan 4 senede mezun olmuştur. ODTÜ, İTÜ bilemedin en kötü Yıldız Teknik. Üzerinden çıkarmadığı tek ceketinin yakasının solunda okulunun rozetini taşımaktan gurur duyar. Yüzünden "nasıl düştük buralara" boşvermişliğini okuyabilirsin. Halbuki "buralarda" olmasının baş sorumlusu kendisidir. Pısırıktır çünkü. Okulu okuduğu ile kalmış, daha fazlasını istemek gibi bir farkındalığı olmamıştır. Bu pısırıklığı hayatına da yön vermiş, dominant bir öğretmen eş seçmesine sebep olmuştur. Öyle ki düzenli mesaiye sahip işyerinde hergün mesainin bittiği saatten 10 dakika sonra "nerdesin Hüseyin?" konulu telefon görüşmesinde baş rol oynar. Pısırıklığını üzerinden attığı zamanlar da yok değildir. Teknolojik konularda adeta kabuğunu kırar, bir otorite havasına bürünür, tüm bildiklerini paylaşmak için can atar. Yazıcı ekleme ve başarı ile çalıştığını görme hobileri arasındadır. İnternetten film download edebilmek övünç kaynağıdır. Ama altyazılı filmlerden hoşlanmaz. Türkçe dublajlı "Inception" arar harıl harıl. Online alışverişi sevmez, ödü patlar kredi kartı bilgilerinin çalınacağından. 75 milyar limitli kart sahibi gibi tepki verir 2 milyar limitli kartının güvenliğinin tehlikesine. Bunun sonucu olarak su faturası kuyruğuna girmek ömrünün en sorgulanmaz aktivitesidir. Sığ bir disiplin içerisindedir. Gereksiz tüm evrakları mavi kapaklı dosyalarda arşivlenmiş olarak bulabilirsin. Cep telefonu faturalarının ödendi dekontunun lâzım olacağı günü iple çekerken, ömrünün son gününü de iple çekmiş olmasını umursamaz. Mütevazı bir aile hayatı vardır. Akşamlarını ve haftasonlarını ailesi ile geçirir. Erkek çocuk sahibi olmadığından evde hakimiyet zaten karısındayken 2 kızı ile birlikte skor çoktan 3-0 olmuştur. Haliyle maç izlemek yerine Yaprak Dökümü'ne maruz kalır. Fenerbahçe maçlarının sonucunu pazartesi sabahı ofistekilere sorar.
İnşaat mühendisliği ile ilgisi ikinci paragrafın ilk birkaç cümlesi kadardır. Sorulduğunda ve imza atması gerektiğinde kaşe vururken göğsünün kabarmasına yetecek kadar.

2 yorum:

hevesli bardak dedi ki...

hiç hüseyin abi tanımadım ama insan modellemeyi ölesiye seviyorum. karşımda modellendi mi duramıyorum sevinçten.

4numara dedi ki...

işimiz insan modellemek :)) şaka bir yana malzeme o kadar bol ki, görmezden gelmek için ekstra çaba gerekiyor.