20 Ağustos 2010 Cuma

Gümüşat


İlk biramı burada mı içtim hatırlamıyorum. İlk değilse bile ikinci olduğuna eminim. Böyle konuşunca yaşım genç gibi bir izlenim doğuyor ama değil. Yani genç de nasıl desem off 30 işte mna koyim. Esas mesele mekan yaşlı arkadaş. Yaşlı ama otobüste görsen yer vermezsin. Düşkün görünümlü değil de, beyefendi gibi.
Şimdilerde nadiren ziyaretine gittiğimiz bayramda elini öptüğümüz babamın teyzesinin bilmemnesi gibi olsa da bu durum damgasını vurduğu dönemi unutmamızı gerektirmez. Burada buluşmak o kadar olağan bir hal almıştır ki, arkadaşını arayıp akşam saat 8'de görüşüyoruz dediğinde herkes nerede olması gerektiğini bilir. Her yıl düzenlenen geleneksel satranç turnuvaları mekanı, benzerlerinden daha farklı bir yere oturtur gözünde. Adının nereden geldiğini anladın şimdi.
Mekanın sekizgen ahşap çatı konstrüksiyonunu içeriden farkedebilmek, öğrencilik yıllarının uygulamada detay görme fakirliği ile birleştiğinde heyecan verici. Bu nedenle yazın bile olsa açık terasa tercih edilen bir iç hacim var. Detaylara göz gezdir, masa ve sandalyelere bak, seramik kaplı ahşap masalara şaşır, bar tezgahını kontrol et, satranç oynayanları takdir et, kızlı-erkekli bölümü sadece erkekli bölümden ayıran petek-petek delikli seperatörün deliklerinden loş ışıkta kız kesmeye çalış ve apartman komşun gibi olmuş garson gelince siparişini ver. Zaten daha içmeden kafadan 1 bira içmiş gibisindir keyiften.
Arjantin bardaklarını tokuşturmadan önce birasından yudum alan olursa hep beraber O'na küfret ve ayıpla ki bir daha yapmasın. İlk yudumdan önce birana biraz tuz atıp, kristallerin aşağıya doğru süzülürken geride bıraktığı izden keyif al. Bu sefer su oranını kaçırmışlar arkadaş diye hayıflan ama bil ki bira aynı bira. Mutlaka patates kızartması iste. Karışık çerezlere uyuz olurum. Mümkünse kalsın. Ha karnın çok mu aç, et sotesini rahatlıkla indirebilirsin mideye. Rahatlıkla dediysem dikkat et kolay soğumaz damak falan bırakmaz adamda. Ne olursa olsun adisyonu kontrol et. Her içtiğin bir bardak X işaretinin bir kolunu oluşturur. XX ise 4 bira içmişsindir. Eğer üç ise itiraz et. İşareti silmezler ama bir bira daha getirirler mutlaka. Tuvalete giderken holdeki akvaryumun içindeki devasa balıkla göz göze gel. Biraz kendine getirir seni. Pisuvarda mutlaka muhabbete gir. Ne de olsa bi dahaki sefer yine göreceksin O'nu.
Hesabı masaya isteme, al eline adisyonu doğru kasaya. Bir hal hatır sor kasaya. Samimiyet kur. 3-5 önemli değil, ne de olsa yine ordasın yakında. Çıkışta alternatifin kebap ya da mercimek çorbası. Hemen sağda solda. Hangisini istersen. Bundan sonrası başka yazının konusu. Burda dur.

Hiç yorum yok: